Stimati Medici & Pacienti
In aceasta pagina vom descrie serviciile prestate de noi.
RADIOGRAFII EXTRAORALE
Ortopantomografie (OPG) / Panoramic X-Ray
Ortopantomograma – este o radiografie panoramica a cavitatii bucale in doua planuri, care da o imagine de ansamblu a situatiei clinice fara a ne oferi informatii de finete. Cuprinde ambele arcade dentare, precum si formatiuni anatomice vecine, oasele maxilare, sinusuri, articulatia temporo-mandibulara. Ortopantomograma reprezinta un examen radiologic complet pe care se vizualizeaza structurile dentare coronare si radiculare (evidentiind forma acestora cat si eventualele afectiuni ale lor), pozitia si relatia lor spatiala, mugurii dentari inca neerupti, structura oaselor maxilare si eventualele afectiuni, aspectul tesuturilor parodontale (tesuturile de sustinere dentare) si eventualele afectiuni, aspectul articulatiilor temporo-mandibualre, cat si al sinusurilor maxilare.
OPG-ul este necesar in etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum si pe parcursul sau la sfirsitul tratamentului pentru a evalua evolutia tratamentului. Pentru ca imaginea radiologica sa fie de buna calitate trebuie sa incercati sa ramineti nemiscat in pozitia indicata de personalul specializat pe tot timpul expunerii.
RADIOGRAFII EXTRAORALE
Radiografia Sinusurilor Paranazale
Radiografia de Sinusuri paranazale este indicata cel mai frecvent de medicii specialisti ORL pentru a stabili patologia sinuzala, dar pot fi utile si medicilor stomatologi, mai ales chirurgilor maxilo-faciali, atunci cand apar sinuzite odontogene. Acest tip de radiografie este indicata tuturor pacientilor in cadrul alcatuirii planului de tratament.
La centrul de imagistica si radiologie ORTOPAN aveti posibilitatea de a face o radiografie panoramica (sinusuri, ATM ) digitala cu un nivel de radiatie redus cu pina la 90 % fata de radiografia traditionala.
- Radiografia Sinusurilor Paranazale CD/Tipar – 150 lei
- Radiografia Sinusurilor Paranazale CD+Tipar – 160 lei
RADIOGRAFII EXTRAORALE
Radiografia A.T.M./ TMJ X-Ray
Radiografia ATM evidentiaza structurile ce intra in alcatuirea articulatiilor temporo- mandibulare. Ele sint utilizate pentru evidentierea patologiei articulare de natura inflamatorie, traumatica, tumorala, hiperplazica, atrofica, etc. si pot fi efectuate cu gura inchisa, deschisa sau in diverse grade de propulsie care pot fi obtinute prin intermediul unor dispozitive de muscat ce imobilizeaza mandibula in pozitia dorita de medic.
RADIOGRAFII EXTRAORALE
Teleradiografie / Cephalometric X-Ray – de profil (lateral)
Teleradiografia de profil ofera o imagine de ansamblu a oaselor viscero si partial a neurocraniului, ajutind la stabilirea diagnosticului in ortodontie si chirurgia maxilo-faciala ortognata (vis-a vis de pozitia relativa a maxilarelor intre ele si fata de baza craniului), precum si in alte domenii medicale. Imaginea evidentiaza si evolutia osificarii vertebrelor cervicale, ce permite medicului specialist stablirea evolutiei pre si post pubertare a pacientului. Pentru ca teleradiografia sa fie de calitate trebuie sa muscati in spate pe masele fara sa existe spatiu intre dintii laterali si sa tineti limba la cerul gurii ca la inghitit.
-antero-posterioara (A.P.)
Teleradiografia antero posterioara este utilizata mai ales pentru vizualizarea asimetriilor in plan frontal, cat si a patologiei viscerocraniului. Acest examen radiologic este utilizat mai ales in ortodontie si gnatochirurgia maxilo-faciala, dar poate fi foarte valoros si in patologia traumatica si tumorala a masivului facial.
- Teleradiografie (Fara Descriere) – 210 lei
- Teleradiografie (Cu Descriere) – 290 lei
- Teleradiografie (Cu Descriere) + OPG – 400 lei
TOMOGRAFIE 3D
Tomografie 12*9 cm Maxila si Mandibula
Tomografia computerizata dentara (CT) ofera medicului toate informatiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere cu succes.
Este posibila efectuarea unor masuratori exacte, ceea ce prezinta o mare importanta in special in zona laterala mandibulara, dar si la arcada superioara in zona sinusurilor si a foselor nazale. Imaginile CT pot furniza indicii despre densitatea osului cortical si spongios in zona crestei edentate.
Practic CT furnizeaza imaginea sectiunii transversale a osului ( a treia dimensiune ) care nu apare pe o imagine panoramica.
Aplicatii ale tomografiei dentare:
– Domeniul implantologiei
– Domeniul endodontiei (tratamentelor de canal)
– Chirurgie BMF
Aplicatii ale tomografiei computerizate ( CT ) in implantologie
CT este metoda principala si indispensabila pentru diagnosticare si stabilirea planului de tratament in implantologie.
Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot masura dimensiunile osului in care urmeaza a fi introdus implantul, se poate face simulare de pozitionare a implantului in cele trei planuri de sectionare.
Aplicatii ale tomografiei computerizate ( CT ) in domeniul endodontiei
CT poate ajuta in analizarea numarului de canale existente la un dinte, poztionarea si directionarea acestora, factor decisiv in obturarea canalelor si poate chiar salvarea unui dinte.
Aplicatii ale tomografiei computerizate ( CT ) in domeniul chirurgiei BMF si ortodontiei
Cu ajutorul unei tomografii computerizate si a reconstituirii 3D, medicul poate studia mai usor un dinte cu pozitionare atipica.
Avantajul fata de o radiografie panoramica normala unde se pot suprapune detalii osoase sau elemente anatomice este ca imaginea poate fi rotita si privita din toate unghiurile posibile, poate fi marita sau micsorata.
- Tomografie 20×20 – 900 lei
- Tomografie 13×10/16*10 Maxila si Mandibula – 700 lei
- Tomografie 10×10 Maxila si Mandibula – 600 lei
- Tomografie 8×5 Maxila sau Mandibula – 500 lei
- Tomografie 5×5 – 350 lei
- Tomografie 5×5 endodontica – 350 lei
- Tomografie Nas – 500 lei
- Tomografia Sinusurilor Paranazale – 700 lei
- Tomografia Cailor Respiratorii – 500 lei
- Tomografia Articulatiei Tempo-Mandibulare – 400 lei