Bauturile Naturale si Dintii Copiilor!

 

Incurajati-va copiii sa bea si sa se bucure de apa. Bauturile dulci sau acidulate, cum ar fi bauturile racoritoare si siropurile, bauturile din fructe, apele cu vitamine, apele minerale aromatizate, pot cauza probleme de sanatate pentru copii daca sunt consumate in cantitati mari. Problemele pot include carii dentare, probleme intestinale, lipsa poftei de mancare si cresterea in greutate in exces.

Mentinerea dintilor sanatosi inseamna prevenirea cariilor dentare si a eroziunii. Eroziunea dintilor este un fenomen nou, in termeni medicali, aceasta inseamna procesul chimic ireversibil in care pierderea din structura smaltului are loc progresiv in absenta placii bacteriene.

Aciditatea din bauturi, fie ele indulcite cu zahar sau indulcitori artificiali, frecvent consumate, ar putea contribui la eroziunea dintilor si aparitia cariilor. Pentru o buna sanatate orala incurajati copiii sa bea apa apa – este cea mai indicata si recomandata.Daca includeti suc in dieta copilului dumneavoastra, limitati consumul la ½ ceasca de suc fara zahar adaugat pe zi. Incurajati copiii sa manance mai multe fructe / legume, si sa bea apa plata sau lapte, in locul sucurilor.

Sucurile naturale de fructe, neindulcite, sunt o sursa buna de vitamina C, dar contin zahar natural, care poate cauza carii. Sucurile de fructe sunt, de asemenea, acide. Daca doriti sa includeti in dieta copilului suc natural de fructe, este recomandat ca acesta sa fie diluat pe jumatate cu apa plata (suc:apa=1:1)