Beneficiile Detartrajului cu Ultrasunet

 

La inceput, tartrul este alb-galbui. In timp, de la alimentele consumate si uneori de la tigari, el capata culoarea maronie. Detartrajul este singura metoda permisa de a scapa de tartru si se face doar la medicul dentist. Nu afecteaza in niciun fel dintii, ci doar indeparteaza tartrul. Detartrajul este absolut necesar pentru prevenirea bolii parodontale, dar și pentru incetinirea evoluției sale. Tartrul poate aparea la orice varsta, atat la adulți, cat și la copii. Metoda cel mai des intalnita de detartraj este cea cu ultrasunete care nu traumatizeaza dintii si nici gingia, este usor de suportat si nedureroasa.

Detartrajul cu ultrasunete este folosit pentru a indeparta tartrul de pe dinti si de sub gingie, petele colorate de pe suprafata smaltului. Acest tip de curatare a dintilor este mult mai eficient decat cel realizat manual si mai putin traumatizant pentru dinti si gingii. Datorita traumatismului redus, detartrajul cu ultrasunete este indicat persoanelor care sufera de hemofilie sau parandontite.

De asemenea, detartrajul cu ultrasunete se realizeaza mult mai rapid decat cel manual. Varful aparatului poate ajunge si sub gingie, de unde va indeparta tartrul si placa bacteriana. Detartrajul cu ultrasunete previne aparitia gingivitelor si a afectiunilor paradontale. Detrartrajul cu ultrasunete nu este dureros, iar in timpul realizarii nu trebuie efectuata anestezie.

Este recomandat ca un detartraj sa se efectueze o data la 6 luni, pentru pacientii cu lucrari fixe si implanturi o data la 4 luni, iar fumatorii ar trebui sa efectueze aceasta operatiune o data la 3 luni. Dupa detartraj este posibil sa mai ramana mici depozite de tartru care se pot indeparta printr-un periaj profesional.