Halitoza (Respiratia urat mirositoare) – cauze si tratament!!!

ARespiratia urat mirositoare sau halitoza este cauzata de regula de o igiena necorespunzatoare. Aceasta este cazua principala dar trebuie sa luam in calcul si alti factori cum ar fi: afectiuni ale gingiei, ale aparatului respirator, dantura afectata de carii, dieta necorespunzatoare, fumatul, alcoolul. Ocazional, halitoza este provocata de unele afectiuni pulmonare sau gastrointenstinale, infectii ale sinusurilor sau diabetul.

1. Igiena orala corespunzatoare. Este primul pas in prevenirea si combaterea halitozei. Cavitatea bucala contine peste 700 de bacterii din clase diferite, care pot produce halena, carii sau alte afectiuni gingivale. De aceea medicii stomatologi va recomanda periaj de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si a apei de gura.

2. Curatarea corecta a limbii. Suprafata aspra a limbii este locatia agreata de multe bacterii, celule moarte, resturi alimentare, toti acesti factori contribuind din plin la o respiratie nu tocmai proaspata. Recomandam o usoara periere a limbii dupa curatarea dintilor sau utilizarea unui dispozitiv special pentru aceasta operatiune.

3. Alimentatie corespunzatoare. Daca ne gandim la alimente care ar putea produce halena, primele care ne vin in minte sunt usturoiul sau ceapa. Pe langa acestea mai sunt surse alimentare care au acelasi rezultat. Vorbim de alimentele bogate in proteine si sarace in carbohidrati, sau carnea care intotdeauna lasa fragmente alimentare intre dinti, iar la baza gingiei se pot produe bacterii.

4. Un PH echilibrat Bauturile acidulate, cafeaua sau alcoolul scad nivelul PH -ului din cavitatea bucala. Solutia? Beti multa apa.

5. Identificarea cauzei. Daca dantura dumneavoastra este perfecta, gingia sanatoasa, respectati intocmai regulile de igiena dar totusi aveti aceasta problema, mergeti la medic. Trebuie sa identificati cauzele care pot fi de alta natura. Nu mestecati dropusri mentolate, acestea contin zahar si vor inrautati situatia.

6. Folosirea remediilor naturale. O hidratare corespunzatoare pe timpul zilei este un plus atat impotriva halenei cat si pentru intreg organismul. De asemenea , ceaiul verde este unul dintre produsele care ajuta la inlaturarea bacteriilor care produc halena.
Si cel mai important, veniti al un consult. La Opera Dental avem grija de sanatatea si starea dumneavoastra de bine. Identificam cauzele care duc la halitoza si gasim cele mai eficiente metode de tratament. Programati-va la un consult!