Proteza Dentara pentru Sportivi

Nici prin cap sa-ti treaca cit e de importanta proteza dentara pentru sportivi.
Proteza dentară are rolul de a proteja dinții, de a nu se rupe sau sfărâma.

În cazul unui impact direct șocul este repartizat pe întreaga dantură. Astfel ca sansele să ți se rupă un dinte, scad semnificativ. Asta nu înseamnă că dacă vei recepționa o tibie, în plină forță, e garantat să mai rămâi cu dantura intactă, dar șansele sunt mai mari.

Celălalt motiv pentru care proteza este importantă, este că atunci când te lupți poți să scrâșnești din dinți involuntar, sau să îți clănțane dinți, chiar dacă impactul nu e la nivelul gurii. Nu vei rămâne fără dinți din așa ceva, dar se vor produce spărturi mici, care în timp pot genera carii și duc la distrugerea dinților.

Deşi pare greu de crezut, acest aparant dentar este menit să crească performanţa sportivă, purtarea lui ajutând la un mai bun echilibru şi la dobândirea unei forţe superioare. Santiago Costa, unul dintre cei mai cunoscuţi stomatologi din peninsula iberică a explicat exact în ce fel îmbunătăţeşte proteza randamentul unui jucător.

“Mandibula este fixată şi stă în poziţie corectă, fiind perfect aliniată cu toracele, craniul şi creierul. Muşchii feţei se contractă în momentul în care deschizi şi închizi gura şi prin folosirea acestei proteze se obţine o creştere destul de importantă a forţei. În medicină, această acţiune de potenţare a muşchilor poartă denumirea de reflex neuromuscular; fotbalistul simte o mai mare putere în braţe şi în picioare.”, a explicat stomatologul.